Stork
greece lithuania lithuania france france belgium germany austria iceland finland uk

Pilotti 1

Rajat ylittävä tunnistautuminen sähköisiin palveluihin

Learn More About Stork
Stork

Kuvaus

Pilotin tavoite on mahdollistaa jäsenmaiden olemassa olevien julkisten palveluiden käyttö turvallisesti muiden jäsenmaiden kansalaisille. Palveluihin pääsyyn kansalaiset käyttävät omaa kansallisesti myönnettyä sähköistä tunnistetta.

Rajat ylittävä tunnistautuminen sähköisiin palveluihin

Storkin yhteentoimivuuskerrokseen liitettävät nykyiset palvelut ovat jäsenmaiden kansalaisportaalit Itävallassa, Virossa, Saksassa ja Portugalissa, sekä Belgian Limosa-palvelu.

Pilotissa käytettävät sähköiset varmenteet ovat Itävallan, Viron, Portugalin, Belgian ja Suomen myöntämät henkilökortit. Myös Islannin debit-kortti ja Viron mobiilivarmenne ovat käytössä.

Käyttötapausesimerkki

Suomen kansalainen suunnittelee työskentelyä Belgiassa. Belgia edellyttää tällaisessa tapauksessa henkilöltä hyväksyntämenettelyä, joka voidaan tehdä Belgian Limosa-verkkopalvelussa. Suomen kansalainen voi tunnistautua ja rekisteröityä Limosa-palveluun Suomen sähköisellä henkilökortilla. Kansalaisella on yhä kontrolli omiin tietoihinsa ja hän päättää hyväksyä tietojensa lähettämisen Limosa-palveluun. Limosa-palvelu voi nyt luottaa annettuihin henkilötietoihin ja sitä kautta tarjota parempaa ja tehokkaampaa palvelua.

Tiedon suojaaminen, tietoturva ja yksityisyydensuoja ovat tässä pilotissa äärimmäisen tärkeässä asemassa.

Pilotin tavoitteet

Pilotin päätavoite on parantaa ja rikastaa tuotannossa olevia palveluita, jotta voidaan testata ja todentaa, että rajat ylittävät sähköiset palvelut toimivat useissa EU:n jäsenmaissa. Pilotin tavoitteet ovat:

  • Testata, että on mahdollista toteuttaa tekninen yhteentoimivuus yhden maan sähköisen palvelun ja toisen maan eID-infrastruktuurin kesken käyttäen Storkin yhteentoimivuuskerrosta. Pilotin toiminta tuottaa palautetta yhteisiin määrityksiin.
  • Osoittaa, että yhteiset määritykset ovat riittävän joustavia ja skaalautuvia toimiakseen EU:n yhteentoimivuuskerroksena useille kansallisille palveluille.
  • Testata ja toteuttaa luottamusverkosto palveluiden välille, joilla on erilaiset ja eri tasoiset autentikointivaatimukset.
  • Testata, että on mahdollista käyttää erilaisia kansalaisvarmenteita rajat ylittäviin palveluihin tunnistautumiseen.
  • Arvioida näiden palveluiden käytön helppoutta ja käyttöönottoa
Palautelomake
   
Yksinkertainen lomakeTarkennettu lomake
   
Itävalta Itävalta
Belgia Belgia
Viro Viro
Suomi Suomi
Saksa Saksa
Islanti Islanti
Italia Italia
Portugali Portugali


Storkin integroidut palvelut
Stork Stork Stork
Stork Stork
Stork